Juoksuakatemian toiminta laajenee

loka 25, 2023 | Uncategorized

Juoksuakatemian kausi 2023 alkaa olla paketissa. On aika siirtää katseet uuteen harjoituskauteen. Nyt on hyvä hetki tulla mukaan Juoksuakatemian kehittäviin harjoituksiin, jotka on suunniteltu niin, että eri tasoiset juoksun harrastajat pystyväät treenaamaan yhdessä. Arkipäivien harjoitukset ovat helposti saavutettavissa Lappeenrannan keskustan tuntumassa. Viikonlopun treeneissä pyritään löytämään lajiharjoituksille hyviä olosuhteita ja uusia reittejä. Uutena on tarjolla pitkän matkan menijöille treenejä tielle ja poluille sekä henkilökohtaista valmennusta niille, jotka haluavat ottaa seuraavan askeleen harjoittelussa.

Harjoitukset jatkuvat hyväksi havaitulla perusrytmillä

Tiistaisin klo 18 on rakentava vauhtikestävyystreeni, joka sopii kaikille juoksijoille. Helppo vauhtitreeni, jonka aikana pystyy hyvin vielä vaihtamaan kuulumisia. Joskaan lauseet eivät ole kovin pitkiä.

Keskiviikkoisin klo 19 on juoksutekniikka- ja juoksijan lihaskuntoharjoitus Urheilutalon juoksusuoralla. Tarjolla on myös polkujuoksua kehittäviä osioita muutaman viikon välein. Veryttelyt ennen treeniä ulkona. Tavoitteena on juoksutekniikan kehittäminen ja vammojen ennaltaehkäiseminen. Liikunnan riemua ja ähinää.

Torstaisin klo 18 on tarjolla intervallitreeni, jossa juostaan eri vauhdeilla lyhyitä toistoja. Tavoitteena saada vaihtelua harjoitteluun ja lisätä juoksuvoimaa (mäkitreenit). Ei tarvitse miettiä itse mitä kannattaisi tehdä. Valmentaja on miettinyt asian, eikä kehitystä voi estää.

Lauantaisin klo 10 on rauhallinen peruskestävyyslenkki – pitkis. Treenin tavoitteena on kehittää peruskestävyyttä. Mitä enemmän porukkaa lenkeillä on, sitä useampia vauhtiryhmiä on tarjolla.

Juoksuakatemia palaa juurilleen

Juoksuakatemia palaa juurilleen, kun uutena ryhmänä aloitetaan ”Maratonkoulu” tiejuoksijoille ja polkujuoksijoille. Ryhmän nimi on vielä vähän hakusessa. Nimiehdotuksia otetaan vastaan. Ryhmän treeneissä tehdään maratonin/puolimaratonin erikoistreenejä ja kontrolliharjoituksia. Polkujuoksijoille tarjotaan sulan maan aikaan pitkiä polkulenkkejä, polkujuoksun tekniikkaharjoitteita ulkona ja sisällä. Sisältöön kuuluu myös etäluennot (noin 10 kpl) harjoittelua tukevista aiheista. Juoksijoiden ensimmäiset tavoitteet asetetaan Helsinki Running Dayn puolimaratonille ja maratonille sekä ja kevään polkujuoksuille

Next step

Tarjolle tulee myös henkilökohtaista valmennusta. Valmennus on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville juoksun harrastajille. Valmennus sisältää mm. henkilökohtaisen päivittäisen treeniohjelman sovitulle valmennusjaksolle (1, 3, 6 tai 12 kk). Valmennusta on tarjolla rajattu määrä.

Missä mennään, millä vauhdilla?

Uuden harjoituskauden alussa kannattaa selvittää tasotestillä omat harjoitusvauhdit ja -sykkeet. Oikeilla vauhdeilla harjoittelu on aina kehittävämpää. Keväällä ennen ensimmäisiä lappujuoksuja voi tasotestiin tulla toteamaan talven harjoittelun tulos ja saada myös vinkkiä kisan tavoitevauhdeista.

Kilparyhmän treeneistä vauhtia kisoihin

Juoksuakatemian kilparyhmän treenit ovat edelleen avoimia kaikille kilpaurheilijoille. Tavoitteena on tehdä hyviä yhteistreenejä, jotka kehittävät juoksijoita.

Jos kiinnostelee niin mukaan vaan kokeilemaan ilmaiseksi
Jos harjoittelu Juoksuakatemian ryhmissä kiinnostaa niin voit valita seuraavista harjoituskokonaisuuksista:
– Kunnon ylläpitäjät (kaksi treeniä; VK, pitkis, 15€/kk)
– Tavoitteelliset juoksijat (kolme treeniä; VK, Intervalli, pitkis; 20€/kk)
– Kaikki treenit, (neljä treeniä; VK, juoksutekniikka, intervallit, pitkis/30€kk)
– ”Maratonkoulu” Pitkät matkat Road&Trail (tämä syksy 2kk 40€ ja kevät 5 kk 80€)
– Henkilökohtainen valmennus (ajanjakso oman valinnan mukaan 50€/kk)
– Kilparyhmän treenit (ympäri vuoden)

Harjoituskokonaisuudet ovat suuntaa antavia. Voit myös itse valita mihin harjoituksiin osallistut. Omien maksujen seuranta on juoksijan hommia.

Mukaan pääset juoksuakatemia.fi -sivujen kautta, josta löytyvät myös Juoksuakatemian harjoitusajat ja paikat. Tule tutustumaan harjoituksiin ja tee sen jälkeen päätös jatkamisesta. Mikäli, olet kiinnostunut henkilökohtaisesta valmennuksesta tai testeistä, laita sähköpostia info@juoksuakatemia.fi -osoitteeseen.