Yhdeksän juoksuakatemian urheilijaa maajoukkueryhmiin

loka 15, 2020 | Ajankohtaista

Suomen urheiluliitto teki harjoitusvuoden 2021-2022 valmennusryhmävalinnat.  Valinnat on tehty ensisijaisesti erikseen laaditun tulostaulukon ja nuorten osalta kehitystaulukon perusteella. Tulostaulukko perustuu edellisen olympiadin kolmen viimeisen vuoden Euroopan tilastojen keskiarvoihin. Juoksuakatemian urheilijoista ryhmiin valittiin kahdeksan juoksijaa. Alisa Vainio aikusten maajoukkueeseen, jonka tavoitteena on ensi kauden EM-kisat Munchenissä ja MM-kisat Oregonissa. Moona Korkealaakso valittiin nuorten Team Finland -ryhmään, jonka tavoitteena on nuorten arvokisat . Alueelliseen maajoukkuevalmennukseen valittiin Emma Hietaranta, Martti Majuri, Nelli Viskari, Henna Eineluoto, Lauri Nokkala ja uutena juoksijana 15-vuotias Tiitu Hjerppe.

Valmennus tähtää vuoden 2022 kansainvälisiin arvokisoihin, joita ovat mm. EM–kisat Munchenissä, MM-kisat Oregonissa, U20 ja U23 PM-kisat Malmössä ja U18 EM-kisat Jerusalemissa,  Suomi- Ruotsi -ottelu Helsingissä Olympiastadionilla sekä maastojuoksun PM- ja EM-kisat. Pääosalla nuorista tähtäin on vielä SM-kisoissa.

Ryhmään on liittynyt myös suunnistaja Elisa Mattila, 19-vuotta. Elisa keräsi syksyn SM-kisoista kaiken mitä kerättävissä oli. Hän voitti SM-pitkänmatkan, -sprintin ja -yösuunnistuksen kultaa. Myös SM-viestistä tuli kultaa. Suunnistusliitto  valitsi Elisan nuorten maajoukkueeseen, jonka tavoitteena on mm. nuorten MM-kisat Portugalissa ensi kesänä. Elisa edustaa Lahden Suunnistajia.